mandag den 11. juni 2012

Opbevaring af dies

Det har virkelig taget mig et pænt stykke tid at finde, det for mig perfekte system til opbevaring af mine dies. Jeg var egentlig ret tidligt klar over det skulle være en mappe med lynlås, så det var nemt at tage med, hvis jeg skulle nogen steder. Men en lynlås mappe i A4 størrelse er pænt dyr (ihvertfald dem jeg fandt på nettet) og så indeholdt de ofte kalender og andet "underligt". I stedet for fandt jeg i Bog & Ide en cd mappe med plads til 200 cd'er og den havde lynlås til kun 50 kr. Ikke hvad jeg havde drømt om, men til at betale og en ny ide tog fat. Alle lommerne blev fik et stykke karton (jeg brugte pizza æsker, morgenmads æsker), derudover ville jeg købe magnet ark og klippe i stykker, så de passede til lommerne. 
Det var ikke helt nemt at finde magnet ark, som var til at betale og efterhånden, som mine dies flyttede ind i mappen, kunne jeg godt se det system ville blev en ret bekostelig affære i magnetark. Uden magnetark i lommerne ville systemet aldrig blive helt brugbart for mig, så ud til højre med den cd mappe og tilbage til tænkeboksen.

Endelig fandt jeg hvad der for mig er det helt perfekte system og så var det ikke engang vanvittigt dyrt.

Et metalark, hvor jeg på bagsiden har klæbet karton, for at give det stabilitet, så lagde jeg metalarket i et plastikcharteque (dem der er åben i 2 sider) og tilsidst en elastikmappe i lidt stift plastik (boghandleren havde tilbud med 2 for 40, så købte lidt rigeligt af dem, man drømmer vel om mange dies). På indersiden af den store flap har jeg tapet en A4 plastiklomme fast og når jeg får lidt tid vil jeg skrive en liste med de dies, der er i mappen. Jeg har valgt at splitte mine dies op i produktnavne, så alle mine dies fra memory box ligger i en mappe osv., der kan ligge mere end et ark i mapperne, selvfølgelig tager kartonnet lidt plads. 

Kurven var en min datter brugte til at opbevare ting i under sin seng, så spurgte pænt om jeg ikke gerne måtte få den. Når jeg er i gang med at lave kort, kan de stå som vist på billedet, ellers kan jeg lægge dem ned og lyne "låget" på kurven. De lilla plastikmapper for enden blev først indkøbt til projekt die-opbevaring, men var for bløde, nu bruger jeg den ene af dem til at have mine templates i. Kurven blev købt i Søstrene Grene, for ca. 60-70 kr. de lilla plastik mapper er fra Tiger (20 kr). Jeg har dog lagt karton i bunden (brugte en af møbelkasserne fra Ikea), da bunden på kurven er ret blød.

Mine embossing folders har jeg i denne mappe, som er lavet bestilt til embossing folders, dog kan den kun tage en størrelse. Det er dog ikke alle lommer, der er lige store, f.eks kan jeg ikke få en folder ned i den tomme lomme. Der er plads til 40 stk og den har lynlås.

Mine dies fra TH/Sizzix har jeg valgt at komme i en cd kasse indkøbt i Ikea, kan ikke huske, hvor jeg så den henne, men det var hos en scrapsisters. Låget kan ikke sættes på, men den skal stå i et skab, så det gør ikke så meget.

Hvis der stadigvæk er læsere tilbage efter min næsten kilometerlange beskrive, så ønskes i en rigtig god mandag.
Jeg vil smutte en tur op i byen min støvallergi og luftveje trænger til en lille pause fra stuens rod og alt det støv der medfølger en om rokering af den vi har gang i. Tusind tak for hver en besked i lægger, jeg nyder at læse dem.

14 kommentarer:

 1. Ja, opbevaring af vores scrapting kræver meget tankevirksomhed, for det skal både være nemt og praktisk hjemme og samtidig skal det være mobilt - det ser ud som om du har fundet en god og brugbar løsning.

  SvarSlet
 2. Vi scrappere har sørme mange overvejelser når de fine scrap-ting skal på plads...kender det alt for godt. Noget fungerer og noget fungerer SLET ikke ;-) God fornøjelse

  SvarSlet
 3. Super løsninger du har fundet på, jeg leder også stadig efter det helt optimale.

  SvarSlet
 4. Det er en hobby, ved siden af hobbyen. Det at finde opbevaringsløsninger, der fungerer for en selv.
  Du har fundet frem til dem, der virker for dig, og bedre kan det jo ikke blive.

  SvarSlet
 5. Det er bestemt heller ikke det nemmeste at finde den helt rigtig løsning uden at man bliver fattig, og de penge man spare kan man jo godt bruge til noget sjover tihi...
  Super gode løsninger du har fundet frem til : )
  Rigtig god dag.

  SvarSlet
 6. Fine løsninger du har fundet på...

  SvarSlet
 7. Det er da godt du fant frem til en løsning, jeg har også haft hovedet i blød for at finde en god og billig løsning, mine TH dies har jeg i en skotøjsæske, som jeg fik helt gratis i Bilka, jeg stivede den af indvendigt med noget bølgepap fra en scrappakke, og udvendigt fik den fint scrappapir, det triste er at jeg er ved at vokse ud af den, mine spellbinder sidder på karton med magnettæpe (30 kroner rullen i TIGER)og så i små tykke ringbind. knus morkaren.

  SvarSlet
 8. Hold da op du har mange dies og folders-
  kan godt forstå du gik i tænkeboxen for at finde den
  mest praktiske og brugbare løsning til dem alle..

  JEg håber du bliver glad for løsningerne til dem :)

  JEg har rykket om på mine forskellige ting flere gange, for så finder man en god idé , men efter noget tid fungere det alligevel ikke optimalt og så må man igen finde på nyt...

  Jaja... vi scrappere har altid noget at tage os til :)

  Håber du får en hyggelig tur i byen inden arbejdet skal fortsættes :)

  SvarSlet
 9. Gode løsninger, du har fundet.

  SvarSlet
 10. Fin løsninger du er kommet frem til

  SvarSlet
 11. Tak for nogle gode tips til opbevaring.

  SvarSlet
 12. Åh, ja ... opbevaringsproblemer .. dem kender jeg ;)
  Ser da ud til, at du har fundet en fin løsning :)

  SvarSlet
 13. Hold da op, hvor er det godt fundt på, super godt tænkt,
  men det kommer jo ikke bag på mig, du er jo en klog qvinde. Åh det bliver så godt med styr på dies og næsten færdig scraprum....er sikker på du er en glas qvinde:)
  Kæmpe Knus

  SvarSlet